mandag 11. juni 2012

Skagen Race 16.mai

Årets Skagen Race startet 16.mai. Siden 17.mai måtte feires i sjøen, var nok deltagelsen preget av dette. Ca 90 båter stilte til start i Åsgårdstrand denne mai kvelden. Været var ikke helt på seilerenes side og da vår start gikk, litt før halv ni om kvelden, var det helt vindstille. Det resulterte i at vi drev med strømmen og en håndfull andre båter utenfor startlinje. Forholdene tatt i betraktning gjorde at ingen ble diskvalifisert.
Utover kvelden kom det litt vind og senere også regn. Resten av kvelden og natten gikk greit med lange perioder hvor vi seilte greit, men på morgenkvisten ble det stille igjen og vi drev bakover med strømmen. Men den som er tålmodig blir belønnet. Utover formiddagen ble det fin vind og solen kom frem.

Nedover svenskekysten bar det i godt driv og da vi nærmet oss runding ved Brofjorden økte bølgene og vinden, noe som ga en pekepinn på friske forhold over mot Skagen. Og frisk ble det, vinden økte på og med den økte bølgehøyden betydelig. Stikk i mot værmeldingen økte vinden ytterligere på mot Skagen og kryssingen tok bortimot 10 timer.
Ved målgang i Skagen ble vinden målt til 20 m/s på land i Skagen.
Vi passerte mållinjen kl.01 natt til 18.mai, som en av 20 båter som fullførte. Det ga oss en 5 plass i gruppen, noe vi er veldig godt fornøyd med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar