mandag 11. juni 2012

Færdern 8.juni

Færderen 2012 startet i nydelig sommervær og nesten vindstille. Drøyt 800 båter slåss om den lille vinden som var en gang i blant og ferden mot mål gikk sakte. Veldig sakte. Fra Nakkholmen og mot Nesodden brukte vi 1 time og 8 minutter på en nautisk mil!
Men været var bra og stemningen om bord var enda bedre. Vi speidet etter vind, justerte seil, så skeptisk på konkurrentene og vurderte taktikk.
Mot første meldepunkt som var Slemmestad tok vi igjen Kongen og motivasjonen steg. I tillegg kom det litt vind og vi fikk godt sig i båten.
Ved passering neste meldepunkt som var Filtvedt hadde vi brukt drøye tolv timer, men fremdeles var det håp. Det eneste som gjorde oss urolig var at vi så lite båter i vår klasse.
Etter Filtvedt ble det igjen helt stille, før plutselig det kom vind, bra vind, Vi heiste gennaker og fikk godt driv sydover. Ettehvert tok vi innpå en stor pulje båter vi lenge hadde sett langt fremme og ved Gulholmen tok vi de igjen og passerte faktisk mange av de.
Herifra og ut var det fin vind, regn og lite sjø. Ut på morgenen kom solen også og gjorde godt for våte og trøtte seilere. Videre mot neste meldepunkt som var Tristein grunnen hadde vi godt driv og gjorde en del riktige valg noe som føltes godt, men vi var fremdeles neste sikre på at våre klasse konkurrenter hadde seilt fra oss. Nærmere Tristein, dukket noen opp, men vi trodde vel enda på at vi lå langt bak.
Innover igjen var det god vind og gennaker seiling hele veien. Mellom Slagentangen og mål var det ustabil vind og mange fikk en ufrivillig broach. Det er det samme som tap av tid, og derfor passerte vi båt etter båt og humøret steg.
På målstreken slo vi Andante, også fra BSF, med noen få meter. Klokken 12.35.49, neste 24 timer etter start, passerte vi mål.
Deretter bar det til bryggeområdet ved den gamle marinebasen i Horten. Der vanket ankerdram, en liten lur, middag og konsert med Trang Fødsel, før en velfortjent nattesøvn.
Søndag bar det hjemover for motor. Lite vind, litt regn og sol og godt fornøyde skipper og mannskap.
12 plass av 36 båter i klassen er vi fornøyd med. 4 plasser bedre enn i fjor!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar