mandag 3. september 2012

25.august - Hollender seilasen

Morgenstemning på kaia i Son før start

Hollenderseilasen går som vanlig i slutten av august. Det er på en måte overgang til høst. Kveldene begynner å bli mørke og det er fuktig luft med masse dugg både morgen og kveld.


Værmeldingene for seilasen så ikke så ille ut,men vi ønsket oss litt mer vind.
Taktikken var å få en god start, stå opp mot første merke og så gå litt sørover for å utnytte vind som var meldt sørfra. Starten var vel ikke av de beste, og vi slapp Diva foran oss allerede ved startbøya. Ned til første merke, rundt en halv Nm, ledet de med opp imot 100 meter, men litt feil beregning fra deres side gjorde at vi rundet merket med et knapt forsprang.

I godt driv
Konsentrert skipper

Selv med mye skyer brøt solen litt igjennom og temperaturen var fin, men på vei sydover mot Bastøy kom det en ganske kraftig byge. Men vinden økte på og solen tittet frem igjen så det ble god tørk.
Det ble brukt en del tid på fin trimming av seil og båt og vi fikk det bra til etterhvert. I tillegg jobbet vi godt med veivalg og lykkes bra der og.

Slitsom å ri på rekka
Runding av Hollenderbåen gikk bra og i skarp konkurranse med et par båter i samme klasse som oss. Men herifra og inn ble genaker føre, og vindenstyrken falt etterhvert litt. Det er ikke bra for oss som seiler en ganske tung båt. Men vi ga aldri opp. Selv ikke 3/4Nm før mål da genakeren surret seg tre ganger rundt forstaget. Skippern bel heist opp og vi gjorde vårt beste for å holde farten oppe med bare storseil. Vi tapte en plass på denne manøveren, men lærte litt også.

Ankerdram ved kai i Son
Endelig plassering ble nummer 10 i klassen, noe vi så oss godt fornøyd med. Vi slo Diva!!!
Etter målgang og fortyning vanket den tradisjonelle ankerdrammen før Masito spesial ble servert til alles glede.


God deltagelse med godt over 200 båter ga oss en morsom og lærerik seilas i relativt godt vær og fin temperatur. Nå gjenstår noen onsdagsregattaer før sesongen 2012 er over, men neste år er vi på plass igjen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar